Universiteit Leiden

nl en

Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie

Over ons

De sectie Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie bestaat uit meer dan 45 medewerkers. Zij houden zich voornamelijk bezig met onderwijs en onderzoek.

Onderwijs

Ontwikkelings-en Onderwijspsychologie is verantwoordelijk voor verschillende vakken in de bacheloropleiding Psychologie. Daarnaast verzorgen wij de Master of Science specialisaties “Child and Adolescent Psychology” en "School Psychology" en de research master specialisatie “Developmental Psychology”. (Zie onze onderwijspagina voor meer informatie.)

Onderzoek

Het onderzoek van Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie richt zich met name op de adolescentie, een belangrijke overgangsfase in de menselijke ontwikkeling. Ons onderzoeksprogramma streeft naar een steeds beter begrip van de verschillende neurale, cognitieve en gedragsveranderingen die in de adolescentie plaatsvinden. We combineren experimentele gedragsstudies en neurale studies om inzicht te krijgen in normale ontwikkelingen tijdens de adolescentie en afwijkingen daarvan. (Zie onze Engelstalige onderzoekspagina voor meer informatie).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.