Logo Universiteit Leiden.

nl en

Recht, retorica en democratie

Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Overtuigingskracht, dat is wat nodig is om een ander over te halen. Dat was 2500 jaar geleden het geval in de Griekse democratie, en dat is nu nog steeds het geval in de moderne samenleving. Hoe kan dat? En wie bepaalt wat wel en niet overtuigend is?

De Universiteit Leiden organiseert in samenwerking met Stichting Landmerk een reeks colleges, waarin deze vragen gesteld worden. In deze reeks worden interessante colleges over retorica, recht en democratie afgewisseld met intensieve workshops waarin je op een actieve, uitdagende en leuke manier leert spreken, nadenken en luisteren. 

Retorica in theorie en praktijk

Deze PRE-Class biedt een theoretische en praktische kennismaking met de retorica en haar relatie tot het recht, filosofie en politiek. Leerlingen hebben afwisselend college van docenten van de universiteit die interactieve en intellectueel uitdagende colleges geven en van jonge docenten die de leerlingen met spreekoefeningen leren hoe zelf een betere spreker te worden.

Over de colleges

Voertaal
Onderwijs wordt aangeboden in het Nederlands

Studielast
Wanneer je deelneemt aan het acht-weekse programma in Leiden bedraagt de eventueel door je school te erkennen studielast 25 uur. 

Rooster
Colleges vinden plaats op 2, 9, 16 en 23 februari 2021 en 2, 9, 16 en 23 maart 2021, van 15.00 tot 17.30 uur.

Aanmelding en selectie

Voor wie?
Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen zich aanmelden voor dit programma.

Motivatiebrief
In de motivatie lezen we graag welke studie je wilt doen en waarom, wat je favoriete boek is en waarom en waarom het een goed idee is dat specifiek jij de kunst van het overtuigen moet worden aangeleerd. Aanmelden voor een PRE-Class kan tot 4 november 09:00 uur. Ga naar Aanmelding & selectie voor meer informatie.

Toelating
Aan het programma kunnen maximaal 45 tot 54 mensen deelnemen. 

Contact

Neem voor vragen contact op met Klawa Koppenol.

Deze website maakt gebruik van cookies.