Logo Universiteit Leiden.

nl en

Recht, retorica en democratie

Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. Overtuigingskracht, dat is wat nodig is om een ander over te halen. Dat was 2500 jaar geleden het geval in de Griekse democratie, en dat is nu nog steeds het geval in de moderne samenleving. Hoe kan dat? En wie bepaalt wat wel en niet overtuigend is?

De Universiteit Leiden organiseert in samenwerking met Stichting Landmerk een reeks colleges, waarin deze vragen gesteld worden. In deze reeks worden interessante colleges over retorica, recht en democratie afgewisseld met intensieve workshops waarin je op een actieve, uitdagende en leuke manier leert spreken, nadenken en luisteren. 
 

Retorica in theorie en praktijk

Deze PRE-Class biedt een theoretische en praktische kennismaking met de retorica en haar relatie tot het recht en de democratie. Leerlingen hebben afwisselend college van docenten van de universiteit die interactieve en intellectueel uitdagende colleges geven en van jonge docenten die de leerlingen met spreekoefeningen leren hoe zelf een betere spreker te worden.

Globale indeling van de colleges

Colleges vinden plaats op 4, 11, 18 en 25 februari en 3, 10, 17 en 24 maart, van 15.00 tot 17.00 uur.

SLU's, motivatiebrief, toelating

Studielasturen
Wanneer je deelneemt aan het acht-weekse programma in Leiden bedraagt de eventueel door je school te erkennen studielast 25 uur. 

Motivatiebrief
In de motivatie lezen we graag welke studie je wilt doen en waarom, wat je favoriete boek is en waarom en waarom het een goed idee is dat specifiek jij de kunst van het overtuigen moet worden aangeleerd.

Toelating
Aan het programma kunnen maximaal 45 tot 54 mensen deelnemen. Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen zich aanmelden voor dit programma.

Aanmelden

Aanmelden voor een PRE-Class in 2020 kan tot 4 november 09:00 uur. Ga naar Aanmelding & selectie voor meer informatie.

Contactpersoon

Neem voor vragen contact op met Esrih Bakker.

Deze website maakt gebruik van cookies.