Logo Universiteit Leiden.

nl en

Russische studies

Rusland is een spannend land. Het gaat daar allemaal anders dan hier. De taal, de gewoonten en gebruiken zijn anders, maar toch zijn er ook veel overeenkomsten. Je vindt bijvoorbeeld heel veel Nederlandse woorden in het Russisch. Deze woorden zijn meegenomen door tsaar Peter de Grote, toen hij hier in 1697 was om te leren hoe hij zijn zeemacht het beste kon opbouwen.

Rusland – ver weg en toch zo dichtbij

Het programma laat je kennismaken met allerlei onderdelen van de studie Russische Studies. Zo krijg je een goed inzicht waar de studenten van onze opleiding zich mee bezig moeten houden. Je krijgt een stoomcursus Russisch lezen, waarbij je het Cyrillische alfabet leert met de basisgrammatica. Je krijgt ook antwoord op verschillende vragen zoals waar het alfabet vandaan komt. Maar ook of het Russisch verwant is aan het Hongaars. En je hoort en ziet hoe de Russen leefden onder het communisme.

Ook zal je een Russische film gaan zien! Je zult leren om op een wetenschappelijke manier naar een film te kijken. Verder train je je presentatievaardigheden en maak je individueel twee werkstukken. Tot slot staat er een excursie naar de Hermitage in Amsterdam op het programma.

Globale indeling van de colleges

De colleges vinden plaats op de volgende vrijdagmiddagen: 11 januari, 18 januari, 25 januari, 1 februari, 15 februari, 8 maart, 15 maart, 29 maart en 5 april (excursie).

SLU's, motivatiebrief, toelating

Studielasturen
Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten plus een excursie op de vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur.

Motivatiebrief
Schrijf een brief van ongeveer 300 woorden waarin je iets over jezelf vertelt, welke universitaire studie je overweegt en waarom, en waarin je uitlegt waarom je aan juist dit programma wilt deelnemen.  

Toelating
Er zijn maximaal 16 beschikbare plaatsen.

Aanmelden

De aanmeldingen voor het schooljaar 2018-2019 zijn gesloten. Na de zomervakantie kun je je weer aanmelden voor de PRE-Classes van 2020.

Contactpersoon

Mw.drs. T. Bouma

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie