Logo Universiteit Leiden.

nl en

Russische studies

Rusland is een spannend land. Het gaat er allemaal anders dan hier. De taal, de gewoonten en gebruiken zijn anders, maar toch zijn er ook overeenkomsten. Je vindt bijvoorbeeld veel Nederlandse woorden in het Russisch. Deze woorden zijn meegenomen door tsaar Peter de Grote, toen hij hier in 1697 was om te leren hoe hij zijn zeemacht het beste kon opbouwen.

Rusland – ver weg en toch zo dichtbij

Het programma laat je kennismaken met allerlei onderdelen van de studie Russische Studies. Zo krijg je een goed inzicht waar de studenten van onze opleiding zich mee bezig houden. Je krijgt een stoomcursus Russisch lezen, waarbij je het Cyrillische alfabet leert met de basisgrammatica. Je krijgt ook antwoord op verschillende vragen zoals waar het alfabet vandaan komt. Maar ook of het Russisch verwant is aan het Hongaars. En je hoort en ziet hoe de Russen leefden onder het communisme.

Ook zul je een Russische film gaan bekijken, waarbij je leert om op een wetenschappelijke manier naar een film te kijken. Verder train je je presentatievaardigheden en maak je individueel twee werkstukken. Tot slot staat er een excursie naar het Sovjet Ereveld in Amersfoort op het programma.

Over de colleges

Voertaal
Dit programma wordt aangeboden in het Nederlands.

Studielast
Het programma bestaat uit 7 bijeenkomsten en een excursie.

Rooster
N.n.b.

Aanmelding en selectie

Voor wie?
Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen zich aanmelden voor dit programma.

Aanmelding
Schrijf een motivatiebrief van ongeveer 300 woorden waarin je iets over jezelf vertelt, welke universitaire studie je overweegt en waarom, en waarin je uitlegt waarom je aan juist dit programma wilt deelnemen. Aanmelden voor een PRE-Class kan tot begin november. Ga naar Aanmelding & selectie voor meer informatie.

Toelating
Er zijn maximaal 16 beschikbare plaatsen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, krijgen leerlingen uit 5 en 6 vwo voorrang. 

Contact

Neem voor vragen contact op met Esrih Bakker.

Deze website maakt gebruik van cookies.