Logo Universiteit Leiden.

nl en

Pre-University College Leiden

Ben jij een enthousiaste leerling die het leuk vindt om meer te doen naast je gewone schoolwerk? Heb jij een brede belangstelling en een onderzoekende geest? Wil je altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan is het PRE iets voor jou!

Het PRE-College is speciaal ontwikkeld voor die leerlingen die behoefte hebben aan een wetenschappelijke uitdaging naast hun vwo-opleiding en al willen ervaren wat het betekent om student te zijn. Het programma is dus bedoeld voor leerlingen die meer kunnen en ook meer willen. Door middel van begeleiding vanuit de Universiteit Leiden en je eigen school word je uitgedaagd om te ontdekken wat jij leuk vindt en kun je je eigen talenten ontwikkelen.

Uitdaging

Op de universiteit doen wetenschappers onderzoek naar alle mogelijke onderwerpen die je maar kunt bedenken. Dat onderzoek begint meestal met een vraag over hoe de wereld in elkaar zou kunnen zitten. Bij PRE Leiden ga je in vijf onderwijsblokken steeds dieper in op de vraag wat wetenschap is en hoe jij daaraan je steentje kunt bijdragen. Je werkt aan een eigen onderzoek en leert hoe de universiteit werkt, zodat je helemaal klaar bent om na je vwo aan een academische carrière te beginnen.

Deze website maakt gebruik van cookies.