Logo Universiteit Leiden.

nl en

Design

Plastic werd in de jaren ’50 onthaald als een nieuw, betaalbaar materiaal dat in alle mogelijke vormen en kleuren te produceren was. Tegenwoordig leidt de productie van plastic, in combinatie met een veranderende levensstijl, tot afval dat onze leefomgeving ernstig vervuilt. Kunnen ontwerpers bijdragen aan duurzame oplossingen voor het afvalprobleem of een alternatief bieden voor het materiaal zelf?

The Future is Now

In deze cursus, die gegeven wordt aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, krijg je een inkijkje in het ontwerpvak en hoe het is om te studeren aan een kunstacademie.

Je doet dat aan de hand van een actueel thema ’(bio)plastic’ en door het maken van een digitale publicatie (b.v. een tijdschrift of een website). In verschillende stappen werk je zowel aan de inhoud als aan de vormgeving van de publicatie.

Twee- en driedimensionale ontwerpopdrachten en onderzochte literatuur vormen de basis voor verschillende artikelen in je publicatie. Wat is jouw boodschap voor de toekomst en voor wie maak jij je publicatie? Door goed te observeren en te luisteren, en ook hands-on te produceren en te schrijven, visualiseer jij je visie. Praktijk en theorie gaan in deze cursus hand in hand.

Dus, wil je je verdiepen in een actueel maatschappelijk vraagstuk waar ontwerpers oplossingen voor kunnen aandragen? Heb je ervaring met hands-on maken of idee ontwikkeling, of wil je daar juist meer van weten? Dan is dit echt wat voor jou.

Over de colleges

Voertaal
Dit programma wordt aangeboden in het Nederlands. Er wordt gebruikgemaakt van enige Engelstalige literatuur.

Studielast
Dit programma kent 25 SLU.

Rooster
De lessen vinden plaats op zeven dinsdagen van 11.00-15.00: 11, 18 en 25 januari , 1, 8 en 15 februari en 8 maart. Een excursie vindt plaats op 25 januari.

Aanmelding en selectie

Voor wie?
Leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo kunnen zich aanmelden voor dit programma.

Aanmelding
Schrijf een korte motivatie (ongeveer 300 woorden) waarin je je belangstelling voor en/of ervaring met design en het ontwerpvak toelicht. Leerlingen zijn bij voorkeur maatschappelijk geëngageerd en hebben ervaring met het verwoorden en verbeelden van hun ideeën (maken en schetsen) of kunnen niet wachten daarmee te beginnen. Aanmelden voor een PRE-Class kan tot 8 november 09:00. Ga naar Aanmelding & selectie voor meer informatie.

Toelating
Er is een maximum aantal van 12 deelnemers aan dit programma. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, krijgen leerlingen uit 5 en 6 vwo voorrang.

Contact

Neem voor praktische vragen contact op met Esrih Bakker, voor overige vragen kun je mailen naar de contactpersoon van deze class mw. L. Fit.

Deze website maakt gebruik van cookies.