Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

INFORM

INFORM (Introduction of the data protection reform to the judicial system) is een project dat door het Directoraat-Generaal Justitie and Consumentenzaken van de Europese Commissie wordt gefinancierd.

Looptijd
2017 - 2019
Contact
Bart Custers
Partners

Partners: Law and Internet Foundation (Bulgarije), Consiglio Nazionale delle Ricerche (Italië), Inthemis (Frankrijk), Universiteit Göttingen (Duitsland), Masaryk University (Tsjechië), Corvinus University of Budapest (Hongarije), Wroclaw University (Polen), University of Cyprus (Cyprus), Comenius University Bratislava (Slowakije).

Vanaf mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Tegelijkertijd moeten lidstaten voor die datum EU-richtlijn 2016-680 voor verwerking van persoonsgegevens in de strafrechtketen in nationale wetgeving hebben geïmplementeerd.
Het belangrijkste doel van INFORM is het trainen van trainers in alle lidstaten, opdat zowel de verordening als de richtlijn effectief en coherent worden toegepast in het rechtsbestel.  
Daartoe worden onderwijsmaterialen ontwikkeld, informatiedagen en workshops georganiseerd
en een e-learning programma opgezet. In totaal worden 180 trainers opgeleid in heel Europa.
Binnen het project worden als doelgroepen onder meer onderscheiden de rechterlijke macht,
de advocatuur en rechtbankpersoneel. eLaw richt zich binnen het project vooral op de invoering van richtlijn 2016-680 en de rechterlijke macht. 

Het project is gestart in oktober 2017 in Sofia, Bulgarije, en duurt anderhalf jaar.

Alle publicaties zijn binnen de context van het project “INtroduction of the data protection reFORM to the judicial system” (INFORM). Het project wordt gefinancierd door het justitieprogramma van de Europese Unie (2014-2020) onder Subsidieovereenkomst № 763866. De inhoud van deze publicatie geeft alleen de mening van de auteur weer en is zijn / haar eigen verantwoordelijkheid. De Europese Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor het gebruik van de informatie uit genoemde publicaties.

 

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.