Universiteit Leiden

nl en

Leraar VHO in Nederlands (MA)

Waarom Universiteit Leiden

Het ICLON is een interfacultair centrum binnen de Universiteit Leiden dat onder andere lerarenopleidingen verzorgt. Waarom kiezen voor een lerarenopleiding van het ICLON?

  • Samenwerking met studenten van andere vakgebieden voor een bredere kijk op het docentschap.
  • Aandacht voor verschillende aspecten van het leraarschap: de rollen van de docent als vakdidacticus, regisseur, pedagoog, lid van schoolorganisatie, vakdidactisch onderzoeker en als professional staan centraal in het onderwijs van de ICLON-lerarenopleidingen.
  • Bij het vak Pedagogiek is er specifieke aandacht voor de doelgroep in het voortgezet onderwijs: er wordt expliciet en uitgebreid aandacht besteed aan adolescentiepsychologie, gesprekstechnieken en systematisch handelingsgericht werken op basis van theoretische en praktische bronnen.
  • Je wordt begeleid door een supervisor op het ICLON die contact heeft met je begeleider op school.
  • De trajecten starten met een stage op een school. Vakinhoudelijke en (vak)didactische kennis kunnen zo meteen in de praktijk worden gebracht en nieuwe praktijkervaringen vormen weer input voor bijeenkomsten op het ICLON.

Studeren aan een universiteit van wereldklasse

De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten van over de hele wereld opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen je uit als je meer kunt én wilt. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.
Meer redenen om te kiezen voor de Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.