Universiteit Leiden

nl en

Leraar VHO in Natuurkunde (MSc)

Carrièreperspectieven

Als universitair opgeleide docent heb je volop mogelijkheden, allereerst natuurlijk met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid als leraar in het voortgezet onderwijs.  Je kunt lesgeven in zowel de onder- als bovenbouw en het mbo. Jouw kennis en vaardigheden zijn hier meer dan welkom.

Sta je eenmaal voor de klas, dan zijn er meerdere ontwikkelmogelijkheden: als mentor, sectieleider, onderzoeker, ontwerper van onderwijs, rector of een andere rol in de onderwijsorganisatie. Door de ervaring die je opbouwt voor de klas en je docentvaardigheden kun je in ook aanmerking komen voor verschillende functies buiten het onderwijs, zowel bij de overheid als bij het bedrijven.

Kijk voor actuele en uitgebreide informatie over carrièremogelijkheden en arbeidsvoorwaarden op de website Onderwijsloket.com. Daarnaast kun je er terecht met jouw vragen over werken in het onderwijs en voor persoonlijk advies.  

Professionalisering en nascholing

Als docent kun je je altijd verder ontwikkelen. In samenwerking met een netwerk van scholen biedt het ICLON een breed scala aan professionaliseringsactiviteiten voor docenten in het voortgezet onderwijs aan. 

Een tweede eerstegraads bevoegdheid

Als je al een eerstegraads bevoegdheid hebt in een bepaald schoolvak en voldoet aan de toelatingseisen voor een ander schoolvak, kun je in een verkort traject een tweede eerstegraads bevoegdheid behalen.

Direct naar

>> Overzicht
>> Over de opleiding
>> Aanmelding en toelating
>> Voorlichtingsactiviteiten
>> Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.