Universiteit Leiden

nl en

Health, Ageing and Society (MSc)

Programmastructuur

De masteropleiding Health, Ageing and Society leidt haar studenten op tot academische professionals op het gebied van gezondheid, ouderen en samenleving. Studenten voelen zich na afronding van de opleiding betrokken bij de maatschappij en zijn in staat om een bijdrage te leveren aan oplossingen voor een verouderende samenleving.

Belangrijkste elementen van het programma

Health, Ageing and Society is een intensieve Engelstalige master (60 ECTS) die in voltijd (1 jaar) of in deeltijd (2 jaar) kan worden gevolgd. De inhoud van het programma is gelijk, onafhankelijk van de variant waar je voor kiest. Alleen de lesmethodes wijken (deels) af. Voor meer informatie over het deeltijdprogramma klik hier.

De opleiding heeft drie hoofdvakken: ‘Biology of Vitality and Ageing’, ‘Older Individual’ en ‘Organisation of an Ageing Society’. De studie wordt afgesloten met een wetenschappelijke stage van ten minste 10 weken. Als je wilt kun je je stage in het buitenland doen. De modules worden ondersteund door lijnonderwijs bestaande uit de vakken ‘Research and Evidence’, ‘Communication in Science’ en ‘Academic Development’. De vaardigheden die je in het lijnonderwijs leert zijn van grote waarde voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling, en vormen een goede voorbereiding op je stage en toekomstige carrière.

Voor uitgebreide informatie over de inhoud van de modules en het lijnonderwijs, verwijzen wij je naar de Engelstalige pagina 'Course Content' op onze website.

Voor een visuele weergave van het fulltime programma, verwijzen wij je naar het schema op de Engelstalige website.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.