Universiteit Leiden

nl en

Cybersecurity & Cybercrime

Toelating en aanmelding

Ben jij geïnteresseerd in de minor Cybersecurity & Cybercrime? Lees hieronder meer over de aanmeldprocedure!

Aanmeldperiode 2024

 

Soort minor Aanbieder Aanmeldperiode
Minors met toelatingseisen* TU Delft, Erasmus, LDE, Leiden University 2 april (13 uur) t/m 15 april 2024 
Minoren zonder toelatingseisen TU Delft, Erasmus, LDE 15 mei (13 uur) t/m 31 mei 2024
  Universiteit Leiden 15 mei (13 uur) t/m 4 juli 2024

* Een minor met toelatingseisen is een minor waarvoor een selectieprocedure geldt. Of een minor toelatingseisen heeft, lees je in de beschrijving in de Studiegids of op de websites van TU Delft en Erasmus.

Toelatingseisen

Ingeschreven als bachelorstudent

Je moet ingeschreven staan als bachelorstudent aan de Universiteit Leiden. Wat betreft onderwijsniveau kun je een minor het best volgen in het derde jaar van je bachelor. Dit is echter geen eis, slechts een advies.

Geen overlapping met je reguliere studie

Het minoronderwijs mag niet overlappen met je reguliere studie: je kan alleen een verbredenede minor volgen, niet een verdiepende minor. In het Onderwijs- en Examenreglement (OER) van jouw opleiding lees je welke minoren je in elk geval niet kunt volgen vanwege overlap. Staat jouw minor hier niet bij maar twijfel je nog steeds? Vraag dan voor de zekerheid aan je examencommissie of de minor niet teveel overlapt met jouw opleidingen.

Aangepaste minor

Als je maar een deel van een minor wilt volgen, heb je toestemming van de Examencommissie nodig.

Lees meer over toelating en aanmelding op deze pagina.

Lees meer over toelating en aanmelding op deze pagina.

Aanmeldinformatie

Elke minor heeft een beperkt aantal plaatsen, voor de minoren van de Universiteit Leiden geldt bij toewijzing van de plaatsen first come, first served.  Als het maximaal aantal inschrijvingen bereikt is, word je op de wachtlijst geplaatst. 

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit werken nauw met elkaar samen als Leiden-Delft-Erasmus Universities (LDE). Tijdens de aanmeldperiode reserveren de drie instellingen een derde van hun minorplaatsen voor studenten van de andere twee LDE-partners. Medio juni zullen de gereserveerde plaatsen die niet bezet worden opengezet voor studenten van de ‘thuisinstelling’: de wachtlijsten worden dan doorgeschoven.

Als student mag je je maar voor één minor met toelatingseisen aanmelden. Je mag je maar voor één TU Delft, Erasmus, of LDE-minor aanmelden. Voor een student van de Universiteit Leiden is het voor de minoren van de thuisinstelling zonder toelatingseisen toegestaan om een extra tweede keuze te kiezen als je op een wachtlijst staat voor je eerste keuze. Let wel op dat je maar één minor kunt volgen. Als je onverhoopt op twee wachtlijsten staat, schrijf je dan uit voor één van de twee minoren en meld je bij een nieuwe minor aan.

Je kunt je aanmelding tot het eind van de aanmeldperiode wijzigen of annuleren. Als je ingeschreven staat voor een minor die je niet van plan bent om te volgen, schrijf je dan uit. Op die manier houd je geen plek bezet die je medestudenten kunnen gebruiken.

Voor vragen over aanmelding,bel 071 – 527 1111 of via studielijn@leidenuniv.nl.

Aanmelden via EduXchange voor LDE-minoren

Om je in te schrijven voor een minor van de Universiteit Leiden, TU Delft of Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE) heb je een EduID nodig. Het is belangrijk dat je vóór 14 mei een EduID hebt aangemaakt: zonder EduID kan je je niet registeren voor een LDE-minor. Hoe je een EduID aanmaakt, zie je in deze video.

Daarnaast is het nieuw dat je je via EduXchange moeten inschrijven voor een LDE-minor. Voor minoren die aangeboden worden door andere universiteiten, geldt de aanmeldprocedure van de betreffende universiteit.

Stappenplan

Zie de eduID en eduXchange instructievideo's hieronder.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.