Universiteit Leiden

nl en

Opleidingspresentatie

Bestuurskunde

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Over de opleiding Bestuurskunde

Bij Bestuurskunde gaan we na hoe beleid, organisatie en management van de publieke sector zo kan worden ingericht om maatschappelijke uitdagingen zoals de nasleep van corona, klimaatverandering, de toeslagenaffaire, het vluchtelingenbeleid, de toenemende inflatie en de problemen op de woningmarkt aan te pakken.
Bestuurskunde heeft drie specialisaties:

  • Beleid, Bestuur en Organisatie (BBO) doorgrondt maatschappelijke vraagstukken vanuit een multidisciplinaire bril. Zo leer je het speelveld van belanghebbenden kennen op lokaal, nationaal en internationaal niveau.
  • Digitalisering, Data en Governance (DDG) bestudeert hoe technologische veranderingen en digitalisering uitdagingen en kansen bieden voor beter bestuur.
  • Economie, Bestuur en Management (EBM) bestudeert maatschappelijke uitdagingen vanuit een beleidseconomisch perspectief. Hiermee vormt EBM een brug tussen de klassieke bestuurskunde en de pure economie.

Na het afstuderen ben je breed inzetbaar in de publieke én private sector als beleidsadviseur, consultant of trainee bij de Rijksoverheid, het bedrijfsleven of internationale organisaties.

Waarom Bestuurskunde in Den Haag?

  • Studeren in Den Haag: hét politieke en bestuurlijke hart van Nederland
  • Keuze uit drie specialisaties: BBO, EBM én DDG
  • Populaire studie onder werkgevers

Houd me op de hoogte!

Wil je meer weten over deze opleiding (of andere opleidingen van de Universiteit Leiden)? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte met nieuws en voorlichtingsactiviteiten van deze opleiding(en).

Naar het formulier

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.