Universiteit Leiden

nl en

Max van der Stoel Award 2023 uitgereikt aan Floris Tan

Tan, oud-promovendus aan het Grotius Centre for International Legal Studies van de Universiteit Leiden, ontving de prijs voor het beste proefschrift met een scriptie over gewapende conflicten, internationaal humanitair recht en mensenrechten.

Volgens de jury zijn de breedte en diepte van dit proefschrift indrukwekkend, evenals de systematische manier waarop de analyse is uitgevoerd. Het proefschrift van Tan is getiteld 'The Duty to Investigate in Situations of Armed Conflict: An Examination under International Law Humanitarian Law, International Human Rights Law, and Their Interplay'. Tan stelt voor om het begrip conflict opnieuw te definiĆ«ren omdat de huidige definitie te weinig omvat. Ook kwam hij volgens de jury tot 'verschillende nuttige en overtuigende conclusies over waar conflicten kunnen ontstaan en hoe ze moeten worden aangepakt'. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door het Netherlands Network for Human Rights Research (NNHRR) en Tilburg Law School. De jury kende Tan 3.000 euro aan prijzengeld toe. 

Meer lezen?

 

Tilburg University schreef een uitgebreider artikel over de prijs en de uitreiking, dat je hier kunt lezen. 

Foto door Brands&People via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.