Universiteit Leiden

nl en

Simone van der Hof toegetreden tot Vergelijkingscommissie Project Online Content Moderatie (PrOCoM)

Simone van der Hof, hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij, is lid van de Vergelijkingscommissie die is ingesteld in het kader van het Project Online Content Moderatie (PrOCoM).

Binnen PrOCoM worden in de periode van 1 oktober 2023 tot 1 april 2024 de mogelijkheden van het realiseren van een laagdrempelige meldvoorziening als trusted flagger voor onrechtmatige online content onderzocht door stichting Offlimits in het kader van haar programma Helpwanted. De vergelijkingscommissie zal adviseren over de beoordeling van meldingen bij Helpwanted, in het bijzonder ook meldingen over online fenomenen die niet evident onrechtmatig zijn. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de commissie wordt voorgezeten door ICT-, privacy- en internetadviesbureau ICTRecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.