Universiteit Leiden

nl en

Simone van der Hof toegetreden tot Special Group on Code of Conduct for age-appropriate design

Simone van der Hof, hoogleraar Recht en Digitale Technologie bij eLaw, is als expert toegetreden tot de EU Special Group on Code of Conduct for age-appropriate design.

De code beoogt bij te dragen aan de implementatie van de Digitale Diensten Verordening die op 25 augustus 2023 in werking is getreden. De Code zal daarnaast ook bijdragen aan de implementatie van de Richtlijn audiovisuele mediadiensten en de Algemene verordening gegevensbescherming.

De EU Special Group on Code of Conduct for age-appropriate design is speciaal in het leven geroepen om onder de Better Internet for Kids Strategy (BIK+) een vrijwillige gedragscode te ontwikkelen voor leeftijdsgeschikt ontwerp van digitale diensten.

Zie de website van de Europese Commissie voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.