Universiteit Leiden

nl en

Verschil maken voor de palliatieve zorg: EAPC Award voor Liesbeth van Vliet

Gezondheidspsycholoog Liesbeth van Vliet krijgt Internationale erkenning voor haar onderzoek naar arts-patiënt communicatie in ernstige, ongeneeslijke ziektes. Ze ontving de Post Doctoral Research Award tijdens het European Association for Palliative Care (EAPC) Wereldcongres in Rotterdam.

'Wanneer mensen geconfronteerd worden met een ernstige, ongeneeslijke ziekte hebben ze uitstekende communicatie nodig.'

Liesbeth van Vliet ontving de Post Doctoral Research Award op het 18e EAPC Wereldcongres in De Doelen in Rotterdam, waar ze een plenaire presentatie mocht geven om het publiek te informeren over de invloed van helpende en schadelijke communicatie op ernstig zieke patiënten. 'Wanneer mensen geconfronteerd worden met een ernstige, ongeneeslijke ziekte, hebben ze naast uitstekende medische zorg ook uitstekende communicatie nodig, zoals duidelijke informatie en empathie', legt Van Vliet uit. 'Het is fantastisch dat de prijs dit jaar is toegekend aan het onderzoek dat wordt gedaan naar communicatie in de palliatieve zorg door mijzelf en vele collega’s.'

Elk jaar reikt de European Association for Palliative Care (EAPC) drie prijzen uit aan onderzoekers of clinici in de palliatieve zorg, die onlangs een bijzondere bijdrage hebben geleverd of momenteel leveren aan onderzoek, de klinische praktijk, openbare belangenbehartiging, beleid of onderwijs. Met deze prijzen wil het EAPC het werk van deze onderzoekers en clinici erkennen en hun professionele ontwikkeling en huidige of verwachte bijdragen aan de palliatieve zorg benadrukken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.