Universiteit Leiden

nl en

Roeland Böcker: 'Problemen met multilateralisme zijn eindeloos verhaal'

In het kader van de Human Rights Week verzorgde oud-diplomaat Roeland Böcker op 8 december een lezing in de Lorentzzaal over zijn ervaringen als ambassadeur bij de Raad van Europa. Die functie vervulde hij van 2017 tot 2021.

Samen met zijn 46 collega's nam Böcker deel aan de vergaderingen van het Comité van Ministers, het belangrijkste besluitvormende orgaan van de organisatie. Zo speelde ambassadeur Böcker een sleutelrol in een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Europese samenwerking, die uiteindelijk leidde tot het besluit om de Russische Federatie uit de Raad van Europa te zetten.

Dit artikel gaat verder in het Engels.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.