Universiteit Leiden

nl en

Thijs Porck in NRC over nieuwe Tolkien-serie

De nieuwe serie ‘The Lord of the Rings: The Rings of Power’ roept gemengde reacties op. Een deel van de Tolkien-fans is boos over de aanpassingen die zijn gedaan aan het werk van de schrijver van Lord of the Rings. Universitair docent Thijs Porck reageert in NRC.

Volgens Porck is het niet erg dat er aanpassingen worden gedaan om de serie beter aan te laten sluiten bij de tijdsgeest: ‘Tolkien paste de middeleeuwse verhalen waardoor hij zich liet inspireren zelf óók aan de ideologie van zijn tijd aan. Zijn helden zijn, in tegenstelling tot die uit de middeleeuwen, bijvoorbeeld niet geïnteresseerd in persoonlijke eer en glorie.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van NRC ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.