Universiteit Leiden

nl en

Meetschaats geeft inzicht in schaatstechniek

In de toekomst gaan de Nederlandse topschaatsers misschien nog wel harder schaatsen dankzij een schaats vol elektronica. Deze meetschaats geeft topschaatsers en coaches informatie over de techniek van de schaatsbeweging. Het krachtenspel tussen de voet, het ijs en de schaats kan ermee worden gemeten.

De nieuwe meetschaats is een doorontwikkeling van eerdere prototypen, en ontwikkeld binnen het Sport Data Center, een consortium van onder andere de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Jeroen van der Eb, Universiteit Leiden, won met de Meetschaats de Sportinnovator prijs 2020.

Zie in onderstaande video van Sportinnovator hoe de meetschaats werkt.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Bannerfoto: Koen van Weel, ANP

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.