Universiteit Leiden

nl en

Leiden Law Cast #1: Toeslagenaffaire & barmhartigheid met prof.mr. A.G. Castermans

Leiden Law Cast is een podcast voor iedereen die meer wil weten over actuele juridische onderwerpen, gemaakt door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Irem Çakir (L) en Hamza Duprée

De Leiden Law Cast maakt juridische informatie behapbaar en schijnt een licht op alle laatste actualiteiten en wetenschapsnieuws. De Leiden Law Cast wordt gepresenteerd door studenten Irem Çakir en Hamza Duprée. Per aflevering bevragen zij een van de wetenschappers van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid over een onderwerp uit de juridische actualiteit.

In de eerste aflevering is hoogleraar Burgerlijk recht Alex Geert Castermans te gast. De toeslagenaffaire heeft veel los gemaakt en een kritische blik op het bestuursrecht is nodig gebleken. Tijdens de Scheltema-lezing heeft Castermans bekeken wat het bestuursrecht van het civiele recht zou kunnen leren. 

Beluister hier de eerste aflevering van de Leiden Law Cast:

 

De Leiden Law Cast is ook te beluisteren via de volgende links:

Andere afleveringen van de Leiden Law Cast:

Meer weten over de Leiden Law Cast? Kijk dan hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.