Universiteit Leiden

nl en

Aanmoedigingsprijs van Medical Delta voor Janna Marie Bas-Hoogendam

Voor het project Train your Brain heeft Janna Marie Bas-Hoogendam de Medical Delta Talent Acceleration Grant ontvangen. 'Mijn pilotproject concentreert zich niet op een specifieke onderzoeksvraag, maar introduceert een nieuwe technologie en creëert een innovatieve labopstelling.'

Janna Marie Bas-Hoogendam vervolgt: 'Het is lastig om voor zo’n generiek voorstel financiering te krijgen. Met deze pilotstudie hoop ik een sneeuwbaleffect te creëren voor verder onderzoek, niet alleen voor mijzelf maar ook voor andere onderzoekers in de Medical Delta regio.'

Train your brain: innovatieve labopstelling voor real-time hersenonderzoek

Onder de noemer ‘train your brain’ wil Janna Marie Bas-Hoogendam een labopstelling creëren in Zuid-Holland waarmee real-time fMRI-gebaseerde neurofeedback getest en doorontwikkeld kan worden. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk dat mensen gedurende een MRI-scan direct feedback krijgen over het functioneren van een deel van hun hersenen en daar direct naar kunnen handelen.

In haar onderzoek wil Bas-Hoogendam patiënten, artsen en de industrie betrekken om een methode te ontwikkelen die in de praktijk kan worden toegepast. Uiteindelijk hoopt ze daarmee behandelingen voor angststoornissen en andere psychische aandoeningen te helpen ontwikkelen.

Medical Delta stelt in totaal € 200.000,- beschikbaar voor projecten van vier talentvolle wetenschappers. Met deze financiering kunnen zij pilotstudies uitvoeren en daarmee hun wetenschappelijke carrière een impuls geven. Het doel van deze Medical Delta Talent Acceleration Call is om de kans op vervolgfinanciering te vergoten.
Medical Delta financiert pilotstudies vier talentvolle wetenschappers

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.