Universiteit Leiden

nl en

Aafje de Roest over #WIJZIJNNEERLANDICI bij Nieuws en Co

Promovendus Aafje de Roest vertelt in het radioprogramma Nieuws en Co op Radio 1 over haar succesvolle actie #WIJZIJNNEERLANDICI naar aanleiding van een column van schrijver Abdelkader Benali. De studie Nederlands zou volgens hem op sterven na dood zijn, maar daar is De Roest het absoluut niet mee eens.

‘Wij wilden een heel luid en duidelijk positief geluid over de studie Nederlands laten horen,’ vertelt ze over de socialmediacampagne. ‘Juist ook in respons op Abdelkader Benali die wellicht wel terechte kritiek heeft en goede feedback geeft, maar ook positiviteit is nodig om samen verder te gaan.’

‘Het idee dat Nederlands niet in de maatschappij zou staan is absolute nonsens,’ aldus De Roest. ‘We bestuderen hiphop, ik promoveer zelf op de hedendaagse Nederlandse hiphop en ik laat zo de verhalen van jongeren horen.’

Meer weten?

Luister dan naar het interview op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.