Universiteit Leiden

nl en

Themanummer tijdschrift Ondernemingsrecht: Voetbal als bedrijf

In de regel wordt de professionele voetbalsport in deze tijd uitgeoefend in een BV en in sommige gevallen zelfs in een beursgenoteerde NV.

Het betaald voetbal is big business geworden en de betaaldvoetbalorganisatie is als onderneming georganiseerd, welke zo ongeveer te maken heeft met vrijwel alle denkbare rechtsgebieden, waaronder het vennootschapsrecht en het rechtspersonenrecht. 

Inmiddels is ook het Europees Kampioenschap voetbal begonnen. Reden voor de redactie van het tijdschrift Ondernemingsrecht voor voor een themanummer 'Voetbal als bedrijf' met bijdragen waaraan onder meer Reinout Vriesendorp en Harold Koster hebben meegewerkt. Het gehele themanummer is beschikbaar via deze link.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.