Universiteit Leiden

nl en

Barkhuysen en Van Emmerik over doorwerking mensenrechtenverdragen en verkiezingsprogramma’s

Tom Barkhuysen en Michiel van Emmerik schreven een blog in het kader van een verkiezingsserie van www.nederlandserechtsstaat.nl over de doorwerking van mensenrechtenverdragen (met name het EVRM) en verkiezingsprogramma’s.

Zij constateren dat er nogal een variatie zit tussen partijen die de Nederlandse rechtsorde nog verder willen openstellen en programma’s die Nederland op dit punt juist meer willen afsluiten van de internationale rechtsorde. In het bijzonder valt op dat de VVD haar eerdere voorstel om deze doorwerking zeer vergaand te beperken, na felle interne en externe kritiek, heeft teruggetrokken. Lees hier de verkiezingsblog.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.