Universiteit Leiden

nl en

Vijf veelgelezen artikelen uit 2020

Digitale oraties, lege collegezalen en heel veel online overleg: in 2020 veranderde er veel, ook voor de Faculteit Geesteswetenschappen. Gelukkig was er naast coronanieuws ook ruimte voor andere verhalen. Deze vijf artikelen klikten onze nieuwsbrieflezers vaak aan.

Marnix van der Gun: 'Ik ben er volledig voor gegaan'

Marnix van der Gun (42) woont zijn hele leven al in Den Haag. Hij begon zijn loopbaan als profvoetballer en koos na een blessure voor een maatschappelijke carrière. Nu werkt hij al bijna acht jaar bij de universiteit. ‘Ik neem altijd de tijd voor iedereen en probeer de andere kant van het verhaal te zoeken.’ Lees verder. 

Nominaties onderwijsprijs 2020 bekend

Wie is de beste docent van de Faculteit Geesteswetenschappen? Studenten nomineerden dit jaar Lotte Fikkers (Engelse literatuur), Ae Ree Nam (Koreastudies), Sai Englert (International Studies) en Laura Bertens (Kunstgeschiedenis) voor de Facultaire Onderwijsprijs. ‘Ik voel me echt vereerd.’ Lees verder.

Bestuurswissel in een roerige tijd

Op 1 september droeg Menno Tuurenhout de functie van Portefeuillehouder bedrijfsvoering in het Faculteitsbestuur over aan Suzy Sirks-Bong. Hoe kijkt hij terug op zijn tijd als portefeuillehouder? En hoe ziet Suzy de toekomst? Een dubbelinterview. Lees verder.

Financiering voor drie nieuwe promovendi Geesteswetenschappen

Zijn sommige talen expressiever dan andere? Hoe werden amuletten gebruikt tijdens de transitie van Grieks-Romeinse religies naar het christendom? En hoe dachten de vroege Mansjoe-Khans over Tibet? Drie promovendi van de Faculteit Geesteswetenschappen hebben financiering ontvangen van het Programmabureau Duurzame Geesteswetenschappen en de NWO om antwoord te vinden op deze vragen. Lees verder.

Maxine David: ‘Wees realistisch over wat je kunt doen in deze moeilijke tijden’

‘Ik voelde me soms als een kampioen hoogspringen die ineens mee moest doen bij het polsstokhoogspringen bij de Olympische Spelen!’ Net als veel anderen moest docent European Politics Maxine David wennen aan de plotselinge overgang naar online onderwijs. Dat ze niet al haar activiteiten kon voortzetten ervoer ze als een mislukking, tot ze aan haar eigen advies aan studenten dacht. Lees verder.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.