Universiteit Leiden

nl en

Uitnodiging: uitreiking Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2020

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en Defence for Children nodigen u van harte uit voor de uitreiking van de achtste Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs. Deze vindt online plaats, op donderdag 10 december van 15.30 tot 17.00 uur.

De scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten. Uit de vele ingezonden scripties van rechtenstudenten maar ook studenten vanuit andere disciplines heeft de jury onder leiding van voorzitter Jaap Doek zes kandidaten genomineerd die in aanmerking komen voor de scriptieprijs.

Genomineerden

 1. Ida Asscher
  Torn between Obligations of States and Rights of Individuals: The Obligation to Avoid Statelessness under Article 7 of the UN Convention on the Rights of the Child in the Syrian Refugee Context.
 2. Katarina Bogojevic
  Digital Advertising and Children’s Rights: The Role of the State, Business and Parents.
 3. Walter Burkard
  A Matter of [a Dignified] Life and Death: Climate Change and Children’s Rights.
 4. Chandrima Chattopadhyay
  The Right to Privacy in Dataveillance Schools.
 5. Jessica Valentine
  Adding Value through OPIC and to Whom? Applying Lessons Learned by the HRC to Maximise Potential Impact of OPIC for Children.
 6. Roos Wind
  Het belang van het kind binnen de grenzen van het recht op familieleven. Houdt het Nederlandse vreemdelingenrecht voldoende rekening met het belang van het kind binnen het recht op familieleven ex artikel 8 EVRM?

Programma

15:15: Online omgeving open

15:30: Introductie door Mirjam Blaak, directeur-bestuurder Defence for Children en prof. Ton Liefaard, vice-decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid en hoogleraar Kinderrechten

15:40: Presentatie ‘Customer is king? Why children’s rights need to embrace the child as citizen’ door Bruno Vanobbergen, algemeen directeur van het Vlaamse Agentschap Opgroeien en voormalig Vlaamse Kinderrechtencommissaris

16:00: Discussie met publiek

16:10: Presentaties genomineerden

16:35: Kinderrechten-quiz

16:45: Bekendmaking winnaar Kinderrechtenscriptieprijs door professor Jaap Doek

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met maandag 7 december via het aanmeldformulier. Na registratie wordt in de dagen voor de ceremonie een link naar u verstuurd waarmee u dit evenement kunt bijwonen. Met vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht, via jeugdrecht@law.leidenuniv.nl of 071-527 60 56.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.