Universiteit Leiden

nl en

Winnie Gebhardt in het NRC over identiteit en gewoontegedrag

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent voor veel mensen: goede voornemens maken en iets veranderen in hun gewoontes. Gezondheidspsycholoog Winnie Gebhardt vertelt in NRC dat onze identiteit een grote invloed heeft op ons vermogen om gewoontes te veranderen.

NRC

Volgens Gebhardt is het belangrijk dat het nieuwe gewoontegedrag dat we nastreven, past bij de manier waarop we naar onszelf kijken: Wie wil je zijn in 2021?

Winnie Gebhardt is expert in verandering van gezondheidsgedrag. Ze bestudeert de dynamische interactie tussen gezondheidsdoelen en andere persoonlijke doelen. In haar onderwijs ontwikkelen masterstudenten in de cursus Health Promotion and Disease Prevention een interventie die ze vervolgens aanbieden in de Healthy Faculty Days. Inmiddels is de Universiteit Leiden aangesloten bij het netwerk Healthy Universities. 

Eerder in de media

Omroep West

 Iets meer dan een derde van de zorgmedewerkers zegt zich te willen laten inenten tegen het coronavirus. Zorgwekkend, volgens minister Hugo de Jonge. Maar Winnie Gebhardt vertelt bij Omroep West dat ze verwacht dat veel twijfelaars het vaccin uiteindelijk toch zullen nemen: 'Benadruk dat mensen het niet alleen voor zichzelf doen, maar ook voor alle mensen om hen heen.'

EenVandaag

Nederland moet in 2040 rookvrij zijn is het plan. Maar mensen van het roken af krijgen lukt maar moeizaam. 'De rokersidentiteit moet eraf', zegt gezondheidspsycholoog Winnie Gebhardt bij EenVandaag.
Helpen neutrale pakjes in de strijd tegen roken? 'Het is goed dat het beeld van stoere man eraf gaat' (5 oktober 2020)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.