Universiteit Leiden

nl en

Joeri Bemelmans wint Moddermanprijs 2020

De Moddermanprijs 2020 is toegekend aan Joeri Bemelmans, medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad der Nederlanden voor het proefschrift ‘Totdat het tegendeel bewezen is. De onschuldpresumptie in rechtshistorisch, theoretisch, internationaalrechtelijk en Nederlands strafprocesrechtelijk perspectief’.

Modderman was eind 19e eeuw hoogleraar strafrecht in Leiden

De heer Bemelmans schreef zijn proefschrift aan de Radboud Universiteit onder begeleiding van prof. mr. P.H.P.H.M.C. van Kempen.

De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de aan de Universiteit Leiden verbonden prof. A.E.J. Modderman Stichting. De prijs wordt toegekend aan een proefschrift dat getuigt van een bijzondere wetenschappelijke kwaliteit en dat betrekking heeft op het strafrecht of aanverwante wetenschappen voor zover die van belang zijn voor een goed inzicht in het strafrecht en dat is verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

Naast de toekenning van de Moddermanprijs 2020 aan Joeri Bemelmans heeft de selectiecommissie een eervolle vermelding toegekend aan het proefschrift van Elvira Loibl, getiteld ‘The Transnational Illegal Adoption Market. A Criminological Study of the German and Dutch Intercountry Adoption Systems’. Zij schreef dit proefschrift aan de Universiteit Maastricht onder begeleiding van prof. mr. A.H. Klip, prof. mr. S.W.E. Rutten en prof. dr. E. Wesseling.

De selectiecommissie bestond uit prof. mr. T. Kooijmans (UvT), prof. dr. mr M. Malsch (OU), prof. mr. J.W. Ouwerkerk (UL) en prof. mr. J.M. ten Voorde (UL/RUG).

De prijs wordt uitgereikt op 30 september 2021 om 16.00 uur in de Oude Collegezaal van de Universiteit Leiden (Academiegebouw) en bestaat uit een door de beeldhouwer F. Letterie ontworpen bronzen penning en een geldbedrag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.