Universiteit Leiden

nl en

'De invloed van 30 jaar Kinderrechtenverdrag in Nederland' aangeboden aan Kinderombudsvrouw

Op 8 september werd het nieuwe boek van de afdeling Jeugdrecht, ’De invloed van 30 jaar Kinderrechtenverdrag in Nederland’, aangeboden aan Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer tijdens de officiële opening van de masteropleiding Jeugdrecht 2020/21 in Leiden.

Opening terugkijken

Via deze link kunt u de opening van de Master Jeugdrecht 2020/2021 terugkijken.

In dit boek onder redactie van prof.mr.drs. Mariëlle Bruning, dr.mr. Katrien Klep en prof.mr. Lies Punselie komen de rechten van kinderen in uiteenlopende juridische velden aan bod. Tijdens de studiemiddag werden verschillende lezingen verzorgd over het belang van kinderrechtenonderwijs voor studenten en beroepskrachten, het opvoedbesluit in het licht van gezagsbeëindiging, het hoorrecht van minderjarigen in familie- en jeugdzaken en de invloed van het IVRK in de praktijk van de jeugdadvocaat. 

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer met het eerste exemplaar van het boek.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.