Universiteit Leiden

nl en

Eerste live webinar voor Bachelor Bestuurskunde

Nadat ISGA en LUC het spits al wat eerder hadden afgebeten met de eerste live webinars, volgde afgelopen vrijdag het Instituut Bestuurskunde met de eerste live webinar voor de Bachelor Bestuurskunde. Waar LUC en Security Studies een Engelstalige webinar verzorgden voor zowel nationale als internationale studenten, was de Kaltura Live Room dit keer goed gevuld met zo'n 75 Nederlandse studiekiezers.

De uitdaging tijdens deze webinar was om binnen een uur een volledig beeld voor te schotelen van niet allen de Bachelor Bestuurskunde, maar ook aandacht te besteden aan de specialisaties: Beleid, Bestuur en Organisatie en Economie, Bestuur en Management. Universitair docenten Petra van Bekerom (Universitair Docent Publiek Management) en Philippe van Gruisen (Universitair Docent Economie) maakten in hun voordracht de link met de acutaliteit: een bestuurskundig perspectief op de coronacrisis. Michel Michaloliakos (Docent Instituut Bestuurskunde) modereerde de webinar en zorgde voor de nodige interactie. Het panel bestond verder uit studentambassadeurs Bram Spaai en Rafke Jongen, ondersteund door studieadviseur Tineke Choi. 

Studiekiezers konden via de live chat vragen stellen tijdens de webinar. Een selectie hiervan werd beantwoord gedurende de Q&A; antwoorden op de overige vragen zijn via een FAQ bijlage met de follow-up naar de deelnemers verstuurd.

Kaltura

De live webinar verliep niet geheel vlekkeloos. Zo halverwege de sessie begon de Kaltura Live Room te wat te happeren waardoor een aantal sprekers kort weg vielen. Door het intensieve gebruik van Kaltura, niet alleen op de Universiteit Leiden maar wereldwijd, lijkt de capaciteit van Kaltura hier en daar toch aan de max te zitten. Gelukkig kon het webinar na een kort intermezzo van een minuut of twee weer worden hervat.

Online events

Sinds de aflasting van de Master Open Dag medio maart hebben er geen fysieke wervingsevenementen meer plaatsgevonden op de Universiteit Leiden. Proefstudeerdagen en meeloopdagen zijn nu vervangen door online webinars, virtuele meeloopdagen en Q&A - sessies.

De Bachelor Bestuurskunde werkt met de maatschappelijke uitdagingen waarmee de samenleving geconfronteerd wordt in de 21ste eeuw. Je duikt de diepte in en leert deze complexe vraagstukken analyseren om zo mee te bouwen aan de oplossingen voor actuele problemen, zoals de coronacrisis, het vluchtelingenbeleid, klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk en de Brexit. Je kiest een specialisatie: Beleid, Bestuur en Organisatie of Economie, Bestuur en Management waarmee je focus en diepgang aanbrengt.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.