Universiteit Leiden

nl en

NETWORKS-consortium krijgt COFUND-beurs van Europese Commissie

Het Zwaartekracht-programma NETWORKS heeft een COFUND-beurs gekregen van 3 miljoen. De helft daarvan komt vanuit het programma Marie Skłodowska-Curie Actions van de Europese Commissie, partners uit het bedrijfsleven betalen de andere helft. Van de 14 nieuwe promovendi komen er twee bij de Leidse onderzoeksgroep van Frank den Hollander terecht.

De dringende uitdagingen van complexe netwerken 

NETWORKS is een samenwerking van Eindhoven University of Technology (penvoerder), de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit Leiden en Centrum Wiskunde en Informatica. Het consortium werd in 2014 opgericht vanuit een NWO Zwaartekracht-beurs van 22,7 miljoen euro.  

Het consortium bestaat uit zo’n 50 onderzoekers die werken aan de dringende uitdagingen waar grootschalige netwerken ons voor stellen. Niet alleen digitale netwerken, maar ook verkeers- en vervoersnetwerken en elektriciteitsnetwerken zijn vaak niet (goed genoeg) berekend op onverwachte situaties. De focus van het consortium ligt op het modelleren, begrijpen, controleren en optimaliseren van netwerken die complex en zeer veranderlijk zijn.  

Twee promovendi naar Leiden 

Met de beurs van 3 miljoen euro kan het consortium zijn werk uitbreiden en veertien nieuwe promovendi aannemen, waarvan twee in Leiden. Frank den Hollander: ‘Voor de twee Leidse posities wordt voor de zomer en na de zomer geworven. De promovendi gaan in mijn onderzoeksgroep Probability Theory aan het werk en worden naast mij ook begeleid door universitair docenten Luca Avena en Rajat Hazra. Ze zullen werken aan complexe netwerken, in het bijzonder aan spectrale eigenschappen van nabuur-matrices van verschillende klassen van “random” grafen.’ 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.