Universiteit Leiden

nl en

Leidse doseringsapp voor coronamedicatie haalt internationale pers

De onderzoeksgroep van Coen van Hasselt produceerde razendsnel een app waarmee artsen de juiste dosering van veelgebruikte medicijnen voor coronapatiënten kunnen bepalen. Media in binnen- en buitenland berichtten er uitgebreid over.

De app

Terwijl het coronavirus steeds meer patiënten treft, zijn artsen en onderzoekers druk bezig een effectieve behandeling te vinden. Omdat het ontwikkelen van een nieuw geneesmiddel lang duurt, gebruiken artsen vaak bestaande medicijnen. Maar op dit moment is van veel van die middelen niet duidelijk welke dosering effectief en veilig is bij gebruik tegen COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronoavirus.

De onderzoeksgroep van Coen van Hasselt, verbonden aan het Leiden Academic Centre for Drug Research, heeft daarom een app ontwikkeld waarmee artsen kunnen bekijken welke doseringen van verschillende middelen het meest geschikt zijn. Het Leidse nieuwsbericht werd overgenomen door persbureau ANP, waarna verschillende regionale kranten het nieuws overnamen. Daarnaast wist het nieuws via verzamelsite Medical Xpress verschillende internationale media te bereiken. 

De media

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.