Universiteit Leiden

nl en

Janna Marie Bas-Hoogendam in Quest: Waarom is zelfs de stoerste bink soms verlegen?

Waarom is iedereen weleens verlegen? Op zich is er niets mis mee. Het is alleen een probleem als het je belemmert', zegt neurowetenschapper Janna Marie Bas-Hoogendam in Quest Psychologie. Lees meer in het Nederlands Dagblad en bekijk ook Bas-Hoogendam bij RTL 5uurLive.

Quest Psychologie

Je komt op een feestje waar je niemand kent. Je baas geeft jou opeens het woord. Of de knappe stagiair vraagt iets aan je. Daar sta je dan, blozend als een kleuter. Waarom is iedereen weleens verlegen?
De ziekte van Schroom

Wat als je leven wordt bepaald door een  sociale angststoornis? Janna Marie Bas-Hoogendam nam met hersenscans een kijkje in de hersens van sociaal-angstige families en vertelt over haar onderzoek in diverse media.

Proefschrift van Janna Marie Bas-Hoogendam waarop ze 14 januari 2020 cum laude promoveerde.

Nederlands Dagblad

Extreem verlegen zijn is vaak erfelijk. En dat kun je zien als je het brein van sociaal angstige families bekijkt. 'Dit onderzoek biedt patiënten erkenning en is een basis voor nieuwe behandelmethodes',Verlegen? Je brein bekent kleur (8 februari)

RTL Koffietijd/5UurLive

'Hun leven wordt bepaald door hun sociale angststoornis' (31 januari)

Kenniscentrum Angst, Dwang, Trauma

'Erfelijke karakteristieken sociale angststoornis meetbaar in brein'

Radio Sleutelstad

'Janna Marie Bas Hoogendam Over de Erfelijkheid van Sociale Angststoornissen'

AD

‘Extreem verlegen mensen vertonen vermijdingsgedrag en dat kan ver gaan’

Reformatorisch Dagblad

'Blozen, trillen en zweten op een feestje: de sociale-angststoornis'

Radio Veronica

'Verlegenheid is genetisch'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.