Universiteit Leiden

nl en

AB-jaarprijs Boogaard en Uzman, eervolle vermelding Barkhuysen en Van Emmerik

Op de jaarvergadering van de AB, hét jurisprudentietijdschrift voor bestuursrechtelijke uitspraken, ontvingen Geerten Boogaard en Jerfi Uzman uit handen van prof.mr. R. J.N. Schlössels de prijs (een beeld) voor de mooiste AB-annotatie van 2019.

Deze prijs ontvingen zij voor hun annotatie van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 16 januari 2019 over de Intrekking van de Wet raadgevend referendum (verschenen in AB 2019/144 ). De jury prees de auteurs onder meer voor het duiden van staatsrechtelijke uitgangspunten in een bestuursrechtelijke context. Daarnaast kregen Tom Barkhuysen en Michiel van Emmerik een eervolle vermelding voor hun oeuvre bestaande uit annotaties bij Europees grondrechtelijke uitspraken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.