Universiteit Leiden

nl en

Twee Bio-Farmaceutische Wetenschappers winnen KNMP Studentenprijs

Twee oud-studenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen winnen dit jaar de KNMP Studentenprijs. Esmée de Zwaan voor haar onderzoek naar nieuwe therapeutische strategieën, Sanne Bakker voor een studie naar bloedingsrisico’s bij gebruik van het antidepressivum SSRI. Apothekersorganisatie KNMP reikte de jaarlijkse prijs op 8 oktober uit aan vier studenten, die allen een geldprijs van 1000 euro winnen.

Nieuwe therapeutische strategieën

Esmée de Zwaan (links op de foto) heeft een sterke interesse in onderzoek gericht op nieuwe therapeutische strategieën om ziekten te voorkomen of genezen, aldus Amy Harms, hoofd van BioMedical Metabolomics Facility Leiden, en universitair docent Isabelle Kohler. ‘Zo deed zij bij het Whitehead Institute in Cambridge onderzoek naar de ontwikkeling van iPSC-gebaseerde modellen voor type 2 diabetes. Esmée behoort overduidelijk tot de top van haar generatie studenten binnen de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen.’

Eerder dit jaar rondde De Zwaan haar masteropleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen summa cum laude af.

Bloedingsrisico’s bij gebruik antidepressivum SSRI

Sanne Bakker (rechts op de foto) volgde de bachelor Bio-Medische Wetenschappen, waarbij zij in 2014-2015 lid was van het bestuur van LPSV Aescualpius. Daarna volgde ze de Leidse masteropleiding Farmacie, waarbij ze zich als voorzitter van de studentenvereniging Farmacie actief inzette voor de kwaliteit van het onderwijs. Opleidingsdirecteur Mieke Mulder en Henk-Jan Guchelaar, oprichter van de master: ‘Haar streven naar kwaliteit kwam ook naar voren in uitstekende studieresultaten en zeer goede prestaties tijdens coschappen en haar onderzoeksproject. Ze onderzocht de bloedingsrisico’s van SSRI-gebruik bij gebruikers en niet-gebruikers van vitamine K-antagonisten.’

Dit bericht is gebaseerd op het bericht van KNMP
Headerfoto: 
Myriam Wijnen, KNMP 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.