Universiteit Leiden

nl en

Tom Barkhuysen, Roel Becker en Michiel van Emmerik preadviseurs voor expertmeeting Platform Publiek- en Privaatrecht in Dialoog

Afgelopen vrijdag 4 oktober 2019 vond de eerste expertmeeting van het Platform Publiek- en Privaatrecht in dialoog plaats.

De ontmoeting stond in het teken van een dubbele rechtsvergelijking: de toetsing van overheidshandelen in het Nederlandse en het Belgische publiek- en privaatrecht werd met elkaar vergeleken. Namens de Universiteit Leiden traden Tom Barkhuysen, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht, Roel Becker, masterstudent Staats- en Bestuursrecht en Michiel van Emmerik, Universitair Hoofddocent Staats- en Bestuursrecht, op als experts. Zij schreven een conceptpaper over de toetsing in het Nederlands Publiekrecht, dat door Tom Barkhuysen en Roel Becker werd verdedigd en toegelicht tijdens de expertmeeting. Op deze bijeenkomst gingen naar aanleiding van de papers vertegenwoordigers van de hoogste Belgische en Nederlandse rechtscolleges, alsmede deskundigen uit praktijk en academie met elkaar in gesprek. Het paper zal onderdeel uitmaken van een nog te verschijnen bundel, de conceptversie is hier raadpleegbaar. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.