Universiteit Leiden

nl en

NWO Open Competitie financiering voor drie geesteswetenschappers

Manon van der Heijden en Leo Lucassen, en Maarten Mous ontvangen een NWO Open Competitie financiering. Deze bedraagt maximaal 750.000 euro en is bedoeld om onderzoek te verrichten naar een onderwerp van eigen keuze, zónder thematische randvoorwaarden.

Het tolerante Holland?

Prof. dr. Manon van der Heijden (UL) & prof. dr. Leo Lucassen (IISG/OGC) - Tolerant migrant cities? The case of Holland 1600-1900
Nederland is het toonbeeld van tolerantie. In de Gouden Eeuw verwelkomden wij toch vele migranten zonder noemenswaardige conflicten? De vraag is of dit klopt, want we weten nog weinig van de positie van migranten in de rechtspraak of conflicten tussen migranten en autochtonen tussen 1600-1900. Daarin brengt dit onderzoek verandering.

Oost-Afrika’s vroege taalgeschiedenis

Prof. dr. Maarten Mous (UL) - Unravelling East Africa’s Early Linguistic History
Door uit te zoeken welke talen verwant zijn, welke met elkaar in contact zijn geweest en of er aanwijzingen zijn voor verdwenen taalgroepen achterhalen we de talige geschiedenis van Oost-Afrika als basis voor een vergelijking met archeologie en genetica.

NWO Open Competitie

Met de NWO Open competitie domein Sociale en Geesteswetenschappen krijgen onderzoekers de kans geven onderzoek te verrichten naar een onderwerp van eigen keuze, zónder thematische randvoorwaarden. Het onderzoek kan een disciplinair, interdisciplinair of domeinoverstijgend karakter hebben. Het onderzoek kan gericht zijn op internationale samenwerking tussen onderzoekers en/of onderzoeksgroepen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.