Universiteit Leiden

nl en

Humanities viert 444! Een terugblik op alle activiteiten tot nu toe

Het eerste halfjaar van de 444-viering zit erop: een mooie gelegenheid om even terug te blikken op alle activiteiten waarmee we deze bijzondere leeftijd binnen de Faculteit Geesteswetenschappen al hebben mogen vieren.

Humanities Matter

Een faculteit als de onze is een schatkamer van en voor talen, cultuur en samenleving. Deze schatten zetten we dit jaar extra in het zonnetje tijdens het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden.

Dies natalis in het teken van de 444-viering

Met een historisch cortège vierde de Universiteit Leiden op 8 februari haar 444ste verjaardag. Dit jaar werd de dies natalis niet alleen gevierd met een traditiegetrouwe plechtigheid in de Pieterskerk, maar ook met activiteiten om de band aan te halen met inwoners van de universiteitssteden Leiden en Den Haag.

» Lees verder

Speciale nieuwjaarsborrel met studenten en medewerkers

In het kader van ons 444-jarig bestaan, werd de nieuwjaarsborrel van de Faculteit Geesteswetenschappen dit jaar gehouden voor zowel studenten als medewerkers. De studieverenigingen organiseerden een zeer succesvolle Fancy Fair om geld op te halen voor het goede doel: ‘Right To Play’.

» Lees verder

Tijdlijn door het Lipsius: 444 jaar terug in de tijd

Waar kunnen we nu beter terugkijken op 444 jaar Universiteit Leiden, dan bij de faculteit waar we onze geschiedenis daadwerkelijk bestuderen? Om dit bijzondere jaar te vieren is er een fysieke tijdlijn over 444 jaar Geesteswetenschappen aangelegd in het Lipsiusgebouw.

» Lees verder

Vrienden- en Familiedag bij Geesteswetenschappen

Zaterdag 25 mei gooiden de Faculteit Geesteswetenschappen haar deuren open voor de vrienden en familieleden van haar medewerkers. Het werd een gezellige dag vol workshops, lezingen en tours rondom de faculteit. We kijken terug op een succesvolle dag.

» Lees verder

Kunstroute brengt ode aan de geesteswetenschappen

Hoe verbeeld je het belang van de geesteswetenschappen? 25 studenten, alumni en medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen stuurden ter ere van het 444-jarige bestaan van de universiteit uiteenlopende kunstwerken in geïnspireerd door het thema ‘Humanties matter’.

» Lees verder

444 in beeld

Niet alleen binnen de faculteit vieren we ons 444-jarig bestaan. We gaan ook de stad in!

Aankomende activiteiten

Dit extra feestelijke jaar is nog lang niet voorbij! Een greep uit de activiteiten die nog komen gaan:

Facultaire Feestavond: 444 Years of Humanities
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.