Universiteit Leiden

nl en

Topopleidingen voor Geesteswetenschappen: Classics and Ancient Civilizations en North American Studies

De researchmaster Classics and Ancient Civilizations en de master North American Studies hebben het predicaat ‘Topopleiding’ gekregen van de Keuzegids Masters 2019. Deze onafhankelijke gids zet alle masteropleidingen per vakgebied bij elkaar zodat studiekiezers ze makkelijk kunnen vergelijken.

De ResMA Classics and Ancient Civilizations en de MA North American Studies zijn bekroond tot 'Topopleiding'

Topopleiding

De researchmaster Classics and Ancient Civilizations is ook dit jaar een ‘Topopleiding’ met een totaal van 80 punten en neemt de eerste plek in op het vakgebied oudheidstudies. De opleiding scoort hoog op wetenschappelijke vorming en begeleiding: ‘de docenten zijn betrokken en de studenten krijgen een stimulerend programma van hoog niveau, en worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen’.

Een nieuwe opleiding in deze lijst is de master North American Studies. Ook deze opleiding scoort 80 punten; de hoogste score van alle masteropleidingen in regiostudies. De studenten zijn volgens de Keuzegids ‘erg enthousiast, met name over hun docenten’. Ook over de toetsing zijn studenten tevreden en de Leidse master is de enige die ook focust op literatuur én film.

Koplopers

De Leidse masteropleidingen Literary Studies, History en Latin American Studies voeren de ranglijsten van hun vakgebieden aan. Alle drie de opleidingen scoren vooral hoog vanwege de betrokken docenten. Ook de researchmasters van History en Latin American Studies zijn koploper in hun specialisatie, waarbij de ‘goede studeerbaarheid’ door studenten wordt genoemd.

De Keuzegids is een onafhankelijke gids en zet alle opleidingen per vakgebied bij elkaar zodat studiekiezers makkelijk kunnen vergelijken. Vanaf 75 punten is een opleiding een ‘Topopleiding’. De gids baseert de resultaten onder meer op de mening van studenten (via de Nationale Studenten Enquête) en op die van experts (via de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie). Bron: Keuzegids Universiteiten 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.