Universiteit Leiden

nl en

Vlog over Thorbeckeleerstoel

Sinds 1987 is de Thorbeckeleerstoel gevestigd aan de universiteit Leiden. Binnen de leerstoel wordt aandacht besteed aan de leer van gemeentelijke overheden vanuit bestuurlijk, politiek en juridisch oogpunt. Ter gelegenheid van het afscheid van Job Cohen als Thorbeckehoogleraar werd een informatieve vlog gemaakt over deze leerstoel.

In deze vlog vertellen emeritus Thorbeckehoogleraar Job Cohen, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeente Jantine Kriens, universitair docent Geerten Boogaard en Thorbeckefellows Joost Westerweel & Esmée Driessen over de Thorbeckeleerstoel. Wat is het belang van de leerstoel voor de praktijk? Op welke manier is de leerstoel opgenomen in het onderwijs en welk onderzoek wordt er verricht? Nieuwsgierig geworden? 

Vlog Thorbeckeleerstoel

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie