Universiteit Leiden

nl en

Mariëlle Bruning spreekt tijdens hoorzitting vaste Kamercommissie voor J&V

‘Verbeter de positie van minderjarigen in de jeugdbescherming ten aanzien van spoedmaatregelen, het recht op contra-expertise en ondersteuning in uithuisplaatsingsprocedures’.

Dit bepleitte Mariëlle Bruning in haar position paper over het actieplan voor verbetering van feitenonderzoek in de jeugdbeschermingsketen. Op 3 oktober 2018 werd in de Tweede Kamer tijdens de hoorzitting van de vaste Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid gesproken over dit actieplan. Bruning vroeg als spreker aandacht voor de kwetsbare positie van minderjarigen in hun ouders of verzorgers en vroeg aandacht voor verdere verbeteringen van hun positie in de jeugdbeschermingsketen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.