Universiteit Leiden

nl en

LGBT+ Network: een platform voor gelijkgestemden

De Universiteit Leiden is een platform rijker. Vicerector Hester Bijl gaf op 19 september het officiële startschot voor de oprichting van het LGBT+ Network.

Vice-rector magnificus Hester Bijl toont haar handtekening onder het oprichtingsdocument.
Vice-rector magnificus Hester Bijl toont haar handtekening onder het oprichtingsdocument.

Het LGBT+ Network biedt een platform aan alle lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender-, intersekse- en queer- medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden. In het netwerk kunnen gelijkgestemden elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en elkaar steunen.

Meer inclusie

Doel van het netwerk is om de zichtbaarheid van de LHBT-gemeenschap binnen de universiteit te vergroten en tot meer inclusie te komen op de werkvloer, in de collegezaal én in universitair beleid. Om dit te bereiken gaan de voortrekkers van het netwerk inventariseren wat de wensen en behoeften zijn van LHBT-studenten en -medewerkers. Hierop brengt het netwerk advies uit aan het Diversity Office en het College van Bestuur van de universiteit. Ook zullen er lezingen, debatten, borrels en filmavonden georganiseerd worden, om zo de solidariteit van de gemeenschap te versterken.

Verschil respecteren

'Als mensen merken dat verschil op de werkvloer wordt gerespecteerd, is dat voor alle partijen beter', zegt Jojanneke van der Toorn, bijzonder hoogleraar LGBT Workplace Inclusion. Maar een écht inclusieve werkomgeving creëren is lastig, voegt Van der Toorn toe: 'Dat komt mede omdat ook de lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zelf volgens de hetero-norm zijn gesocialiseerd.' In haar onderzoek richt Van der Toorn zich op het overwinnen van dergelijke mechanismen. 'Alle werknemers en studenten moeten erbij kunnen horen én zichzelf kunnen zijn.'

Maak kennis met het LGBT+ Network

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.