Universiteit Leiden

nl en

Erkens presenteert paper tijdens het wereldcongres International Society for Labour Law and Social Security Law (ISLSSL) in Turijn

Hanneke Bennaars en Yvonne Erkens bezochten afgelopen week het wereldcongres van de International Society for Labor Law and Social Security Law (ISLSSL) dat van 4 tot en met 7 september 2018 in Turijn werd gehouden. Het thema van het congress was “Transformations of Work: Challenges for the National Systems of Labour Law and Social Security”.

De ISLSSL maakt zich sterk voor onderzoek op tal van deelgebieden van het arbeidsrecht en het sociale-zekerheidsrecht, ondersteunt comparatieve initiatieven en organiseert congressen en seminars.
De vraagstukken en thema’s die wereldwijd in het arbeidsrecht actueel zijn - denk aan informal workers, migrant workers, global trade and labour en new forms of social security - kwamen aan bod. Yvonne Erkens presenteerde een paper over de Nederlandse IMVO-Convenanten, die met hulp van de SER zijn afgesloten. Die convenanten zijn vrijwel uniek in de wereld en kunnen worden beschouwd als een nieuwe manier om Corporate Social Responsibility (CSR) handen en voeten te geven.

Presentatie

Programma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.