Universiteit Leiden

nl en

Anne Hendrikx spreekt over de uitleg van overeenkomsten bij de Vereniging voor Pensioenrecht

Anne Hendrikx sprak op woensdag 20 juni op de studiebijeenkomst van de Vereniging voor Pensioenrecht over de uitleg van overeenkomsten. Zij schrijft op dit moment haar proefschrift over de methoden en normen van contractsuitleg.

De uitleg van overeenkomsten is een actueel en belangrijk leerstuk in het privaatrecht. Tijdens de studiebijeenkomst heeft Anne Hendrikx de uitlegmaatstaven die het Nederlandse recht karakteriseren besproken. Zij heeft daarbij de recente ontwikkelingen op dit terrein behandeld. Naast de uitleg van overeenkomsten, heeft zij ook aandacht besteed aan de aanvullende en beperkende werking van de redelijkheid en billijkheid.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.