Universiteit Leiden

nl en

Ton Liefaard gekozen tot lid stuurgroep Children’s Rights European Academic Network

Professor Dr. Ton Liefaard, UNICEF hoogleraar in internationale kinderrechten, is verkozen tot lid van de stuurgroep van het Children’s Rights Academic Network (CREAN).

CREAN is in 2015 opgezet om de uitwisseling van informatie en samenwerking tussen academische instellingen die zich bezighouden met kinderrechten in Europa te verbeteren. Het netwerk bestaat uit meer dan 30 Europese instellingen voor wetenschappelijk onderwijs die samenwerken ter ondersteuning van de ontwikkeling van educatie, onderzoek en outreach-activiteiten op het gebied van kinderrechten.

De stuurgroep bestaat uit 5 leden die zijn verkozen voor een periode voor twee jaar door de leden van CREAN, en begeleidt het secretariaat dat wordt gevoerd door het Centre for Children’s Rights Studies aan de Universiteit van Genève in het onderhouden van het netwerk en het versterken van kinderrechten als een interdisciplinaire studierichting. De verantwoordelijkheden van de stuurgroep zijn onder meer het organiseren van conferenties en seminars, de promotie van de belangen van de leden van CREAN, de uitwisseling van studenten en docenten en het realiseren van onderzoek, wetenschappelijke publicaties en projecten. Meer informatie over CREAN en de stuurgroep vindt u hier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.