Universiteit Leiden

nl en

Luuk van Middelaar houdt inleiding voor de Staatscommissie Parlementair stelsel

Op vrijdag 19 januari 2018 hield Prof.dr. Luuk van Middelaar, hoogleraar Grondslagen en praktijk van de Europese Unie en haar instellingen verbonden aan het Europa Instituut, een Inleiding voor de Staatscommissie Parlementair stelsel, gevolgd door debat.

Deze Staatcommissie, onder voorzitterschap van Commissaris van de Koning en oud-minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes en met leden uit de politieke, bestuurlijke en academisch wereld, onderzoekt in opdracht van de regering of het Nederlandse parlementaire stelsel nog voldoet aan de eisen van de tijd. De impact van de Europese integratie op de nationale democratie, het onderwerp van Luuks inleiding, is een van de hoofdonderwerpen.

Luuk benadrukte onder meer dat het nationale parlement een blijvend funderende positie in de Europese Unie behoudt en meer aandacht zou kunnen besteden aan het optreden van de minister-president in zijn hoedanigheid van lid van de Europese Raad.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.