Universiteit Leiden

nl en

Chaos, lawaai en drama voor Europa

Op 27 september 2017 verscheen het boek ‘De nieuwe politiek van Europa’, geschreven door Luuk van Middelaar, hoogleraar grondslagen en praktijk van de Europese Unie en haar instellingen. Als tekstschrijver van Herman Van Rompuy zag hij ‘de metamorfose van de EU’.

Luuk van Middelaar.
Luuk van Middelaar

Het boek is een vervolg op het veelvuldig vertaalde en gelauwerde ‘De passage naar Europa’ (2009) en bouwt voort op Van Middelaars oratie van 23 september 2016: ‘De Europese Unie en de gebeurtenissenpolitiek.’

‘De nieuwe politiek van Europa’ krijgt vier sterren van Hans Wansink, recensent van de Volkskrant. ‘Chaos, lawaai en drama: dat is wat Europa te wachten staat. En Van Middelaar ontpopt zich als de scherpzinnige gids in de Brusselse jungle’, aldus Wansink.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.