Universiteit Leiden

nl en

Leidse onderzoekers bij De Jonge Akademie

In de serie 'Veelbelovend' van omroep NTR maken we kennis met leden van De Jonge Akademie over hun onderzoek en hoe zij hun tijd bij De Jonge Akademie voor zich zien. Op zaterdag 7 oktober werden videoportretten uitgezonden van drie Leidse Jonge Akademie-leden: Andrea Evers, Frans Snik en Quentin Bourgeois.

De videoportretten met de nieuwe Akademie-leden werden zaterdag 7 oktober uitgezonden bij NPO Cultura, en zijn nu ook online terug te zien. 

De eerste aflevering, met archeoloog Quentin Bourgeois: https://www.npo3.nl/veelbelovend-1/06-10-2017/WO_NTR_11137377

De tweede aflevering, met gezondheidspsychologe Andrea Evers en sterrenkundige Frans Snik: https://www.npo3.nl/veelbelovend-2/06-10-2017/WO_NTR_11137378

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van jonge topwetenschappers met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. Er zijn op dit moment vijftig wetenschappers lid, die op het moment van benoeming minder dan tien jaar geleden zijn gepromoveerd. Zij vertegenwoordigen samen een breed spectrum van wetenschappelijke disciplines en zijn werkzaam bij Nederlandse universiteiten en een groot aantal onderzoeksinstituten.