Universiteit Leiden

nl en

Delegatie experts op het gebied van internationale kinderontvoering brengt bezoek aan Afdeling Jeugdrecht

Op 18 oktober 2017 bezocht een delegatie experts op het gebied van internationale kinderontvoering de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Leiden, op uitnodiging van prof. mr. M.R. Bruning.

Doel van de bijeenkomst was om vast te stellen waar academisch onderzoek kan bijdragen aan de toepassing van het Verdrag van 1980 betreffende internationale ontvoering van kinderen en het Verdrag van 1996 betreffende de bescherming van kinderen van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH).

De delegatie bestond uit prof. N. Taylor, Alexander McMillan Leading Thinker Chair in Childhood Studies en directeur van het Children’s Issues Centre in Nieuw Zeeland; Prof. Marilyn Freeman, familierecht specialist (specifiek op het gebied van kinderrechten) in Londen aan University of Westminster; Prof. Rhona Schuz, co-directeur van het Center for the Rights of Children and Family van Sha’arei Mishpat Law School (Israël) en de recent afgetreden voorzitter van de familierechtbank in Australië, tevens voorzitter van de Werkgroep van de HCCH die een interpretatie-document opstelt voor de toepassing van artikel 13(1)(b) van het Verdrag van 1980 betreffende internationale ontvoering van kinderen als het gaat om ontvoering situaties waar partnergeweld speelt.Na deze bijeenkomst heeft de delegatie geluncht in aanwezigheid van de studenten van de advanced master International Children’s Rights aan Leiden Universiteit en hun ervaringen en onderzoek over het onderwerp met de studenten gedeeld. Het was al met al een zeer interessante dag vol met nieuwe ideeën voor toekomstig onderzoek.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.