Universiteit Leiden

nl en

Ineke Sluiter benoemd tot Corresponding Fellow British Academy

Ineke Sluiter, hoogleraar Griekse taal en literatuur, is door de British Academy benoemd tot Corresponding Fellow. De British Academy kiest als Fellows jaarlijks de beste wetenschappers uit de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

In totaal werden 66 wetenschappers benoemd tot Fellow door de Britse wetenschappelijke organisatie. Sluiter is een van de 24 nieuwe Corresponding Fellows die niet uit het Verenigd Koninkrijk komen, en slechts één andere wetenschapper komt ook uit Nederland. De onderzoeksgebieden van de nieuwe Fellows zijn heel divers: van feministische theorie tot de economische ontwikkeling van Afrika en van middeleeuwse geschiedenis tot Indiaase filosofie. De British Academy wil hiermee de toenemende diversiteit in het onderzoek in Groot-Brittannië recht doen.

Sluiter is hoogleraar Griekse taal en literatuur, en richt zich in haar onderzoek op hoe men in de Oudheid tegen taal, publieke debatten en het gebruik van waarde-discours, en naar de verbindingen tussen de Klassieke wereld en de moderne. Sluiter is sinds 20212 als hoogleraar ook lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.