Universiteit Leiden

nl en

Medewerkers update: Wat hebben de LUC wetenschappers allemaal gedaan?

De LUC wetenschappers zijn betrokken in vele projecten. Naast het lesgeven doen ze ook wetenschappelijk onderzoek binnen hun expertisegebied. Hieronder een korte update van een paar van de bijzondere prestaties van onze onderzoekers.

Afrika-specialist Dr. David Ehrhardt heeft financiering ontvangen van de Gerda Henkel Stiftung voor een tweejaars onderzoeksproject getiteld ‘Anachronisms in Conflict: explaining resolution capabilities of traditional authorities in urban Nigeria’. Daarnaast heeft hij ook de LUCIS Seed and Breed beurs ontvangen voor het organiseren van workshops op het gebied van samenwerking in ‘public service delivery in hybrid governance’.

In de tussentijd heeft Dr. Beatrix Futak-Campbell de NIAS-KNAW beurs van 2017/18 ontvangen voor een project met de titel ‘Reading and Narrating the Migration/Refugee Crisis’. Voor dit project zal ze in de herfst dit jaar samenwerken met Prof. Karin Fierke (Universiteit van St. Andrews) en Dr. Roxanne Farmanfarmaian (Cambridge Universiteit) aan het NIAS-KNAW.

Dr. Jessica Kiefte zal meedoen in een onderzoeksproject op het gebied van voedselveiligheid en gezondheid in achterstandsbuurten in Den Haag (‘Voedselzekerheid in een ander daglicht’). Het project is een samenwerking met het LUMC aan de Campus Den Haag, en is gefinancierd door de gemeente Den Haag.

EU-specialist Dr. Joris Larik heeft een Fullbright Schuman beurs ontvangen voor onderzoek aan zijn nieuwe project in de Verenigde Staten. Dit project is getiteld ‘Forms of Foreign Policy Collaboration in the Unravelled Transatlantic Space’. Hij zal ontvangen worden door het Center for Transatlantic Relations van de Johns Hopkins Universiteit, Paul H. Nitze School of Advanced International Studies (SAIS) in Washington DC tijdens het najaar van 2017.

Dr. Dan Saxon zal dienen als Senior Legal Advisor voor de speciale aanklager in Kosovo. Dr. Saxon zal adviseren over het onderzoeken en vervolgen van personen die verdacht worden van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid in Kosovo tijdens 1998 – 2000. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.